Itt vagy: KezdőlapAktuálisNemzetek Sajtversenye a borfesztiválon is

Nemzetek Sajtversenye a borfesztiválon is

 

Magyarországon első alkalommal 2013-ban, a SZEGA Foods szervezésében rendezik meg a Nemzetek Sajtversenyét, melyen Európa, sajtgyártásáról nemzetközileg is elismert országainak, tradicionálisan nemzeti sajtként számon tartott sajt-fajtája verseng a Magyarország Kedvenc Sajtja elismerésért.

 

A SZEGA Foods 2013. szeptember 4. és 15 között, első alkalommal rendezi meg a Nemzetek Sajtversenyét, melyen közel 20 ország több évszázada azonos technológiával készített, tradicionális nemzeti sajt-fajtája verseng a Közönség szavazataiért. A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet az évszázados múlttal bíró európai sajtgyártásra valamint, hogy bemutassa a legmagasabb minőségben készített nemzeti sajtféleségeket.

A szervező SZEGA Foods 15 ország nagykövetségével együttműködve több évtizedes sajt nagykereskedői tapasztalatát felhasználva választotta ki azokat a sajtokat, melyek képviselik az európai országokat a megmérettetésen.

A versenyben az alábbi országok és sajtok küzdenek meg a Közönség szavazataiért:

1.      Belgium                               Chimay 6 hónapig érlelt teljes tejből készült kemény sajt

2.      Ciprus                                  Halloumi friss félkemény sajt tehén és juhtejből

3.      Egyesült királyság            Cathedral City Matured Cheddar 20 hónapig érlelt kemény sajt

4.      Franciaország                    La Valencay pasztörizálatlan természetes kérgű kecskesajt

5.      Görögország                      Graviera 3 hónapig érlelt pasztörizálatlan kemény sajt

6.      Hollandia                             Old Amsterdam legalább 24 hónapig érlelt kemény sajt

7.      Horvátország                     Pagi juhtejjel készült kemény sajt

8.      Írország                                               Kerrygold érlelt cheddar 12 hónapig érlelt kemény sajt

9.      Lengyelország                   Lazur kékpenésszel érlelt sajt

10.   Litvánia                                               Dziugas 24 hónapig érlelt kemény sajt

11.   Magyarország                   Lajta tanyasi pasztőrözött tejből készült, félkemény sajt

12.   Olaszorzág                          Burrata kézműves friss sajt

13.   Portugália                           Serra da estrela mosott kérgű lágy 4 hónapos érlelésű juhsajt

14.   Spanyolország                  Manchego 12 hónapig érlelt juhtejből készülő kemény sajt

15.   Szlovákia                             Paranyica juhtejből készült füstölt sajt

Az érdeklődők a szeptember 4-10 között a SZEGA Foods (Budagyöngye) üzletében, szeptember 11-től pedig a Budavári Borfesztiválon, a Nemzetek Sajtversenye standján kóstolhatják meg a sajt-remekeket.

A szakmai zsűri külön is értékel, a közönség a kedvenc sajtokra a www.nemzeteksajtversenye.hu oldalon adhatják le szavazataikat. A honlapon regisztrált szavazók között a szervezők, az együttműködő nagykövetségekkel közösen felajánlott, értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!