Itt vagy: KezdőlapAktuálisA szakma nagyágyúi főznek az MVI gálavacsoráján

A szakma nagyágyúi főznek az MVI gálavacsoráján

 A Magyar Vendéglátók Ipartestülete jelentős szakmai díjat alapított Gundel Károly tiszteletére. A díjat olyan személy nyerheti el, aki maradandót alkot a magyar vendéglátás értékeinek megőrzésében, fejlesztésében. A díj odaítéléséről egy kuratórium dönt, amelybe minden szakmai szervezet delegál egy-egy tagot. Az elismerésben évente legfeljebb három személy részesülhet. Gundel Károly munkásságának ajánlja idei Gálaestjét is a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, amelyet 2013. november 30-án Mezőkövesden, a Balneo Hotel Zsóri Thermal & Wellness **** szállodában rendeznek meg.

 

Az eseményen az elmúlt évtizedek és a jelen vezető séfjei párban készítik el a Gundelek korát idéző ételeket. Sorsoláson döntötték el, kik alkotnak majd egy séfpárt, s a menü melyik fogását készítik:

Bíró Lajos (Bock Bisztro) – Sárközi Ákos (Borkonyha): Amus Bouches

Garaczi János (Tanyacsárda) – Rácz Ferenc (La Fiesta): hideg előétel

Gullner Gyula (Hotel InterContinental/Mariott) – Wolf András (New York Kávéház): leves

Cseh János (Atrium Hyatt/Sofitel/Gundel) – Győrffy Árpád (Arany Kaviár): főétel

Kovács Sándor (Gerbeaud) – Andrész Zoltán (Andrész Cukrászda): desszert

 A menüsort a szakácsok állítják össze, melyhez az italokat az In Vino Veritas Borkereskedés adja. Az ételeket kísérő borok szakszerű felszolgálásáról Nagy Fruzsina sommelier gondoskodik, a kávézást pedig Kántor Enikő barista bajnok teszi élménnyé. Az éjféli büfé ételeit a Balneo Hotel séfje, Juhász Attila készíti el. Az est házigazdája Kovács Lázár. Jelentkezés, illetve további információ: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. .

Részletes menü:

 

 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!