Itt vagy: KezdőlapAktuálisMolnár Gábor nyerte a hazai Bocuse d'Or döntőt

Molnár Gábor nyerte a hazai Bocuse d'Or döntőt

Hatalmas érdeklődés mellett zajlott a Bocuse d'Or hazai döntője március 12-én, a SIRHA Budapest szakvásár kísérőprogramjaként. Hat séf versenyzett azért, hogy kijuthasson a májusi európai elődöntőre, melynek idén Stockholm ad otthont. A nyertes Molnár Gábor, a müncheni Geisel’s Vinothek séfje lett.

Március 12-én az első SIRHA Budapest kiállításon rendezték a Bocuse d’Or Magyar Döntőjét. A reggel nyolc órától - szigorú időzítés mellett zajló - versenyen hat nagyszerű teljesítmény született. A hazai szurkolótáborhoz a SIRHA Budapest külföldi szakmai látogatói is csatlakoztak, hiszen a Bocuse d'Or a SIRHA nemzetközi közönsége előtt is jól ismert esemény. A kiállítás utolsó napján több ezer látogató lehetett tanúja a magyar tehetségek versenyének. A versenyzőknek 4 óra 48 perc állt rendelkezésre, hogy a megadott alapanyagok felhasználásával elkészítsék a két fogást 6-6 főre. A Bocuse d’Or magyarországi selejtezőjén a menü alapanyagai majdnem megegyeztek a stockholmi döntőre előírtakkal. A kötelező alkotóelemek a malaccomb lábbal, vér és/vagy bél, a Belon osztriga, a kékkagyló és a fekete tőkehal voltak.

A verseny reggel nyolc órakor kezdődött, az első tálalásra 12.00-kor, az utolsóra fél kettőkor került sor. A háromtagú konyhai felügyelő zsűri, és a 10 tagú kóstoló zsűri délután három órára hozta meg a döntést. A legjobb, és egyben a stockholmi továbbjutó, valamint a – „Legszebb hal” különdíj nyertese Molnár Gábor a Geisel’s Vinothek (München) séfje lett. A második helyezést és a „Legszebb tálalás” különdíját Daniel O’Shea (magyar-ír állampolgár, Alabárdos Étterem, Budapest) míg harmadik helyezést Győrffy Árpád (Aranykaviár, Budapest) érdemelte ki.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia pályázik a Bocuse d'Or Europe 2016-os döntőjének megrendezésére, és a már beadott pályázat értékelésében a hazai döntők sikeres lebonyolítása komoly előnynek számíthat.

Az első három versenyző ételei


Fotó: www.bocusedorhungary.hu


Molnár Gábor (Első helyezett – Legszebb hal különdíj)


Konfitált tőkehal, kagyló tatárral, avokádó halkrémmel.
Grillezett osztriga zselé raviolival és barnavaj sabayonnal.
A tányéron megjelenő organikus mezei növények: cickafarkfű, árvacsalán, tyúkhúr, ibolya, medvehagyma szár, Eiskraut.

Töltött véres kolbász, almapüré zselében.
Rántott, szalonnás-zöldfűszeres burgonyakrém sertésbélben.
Láb-csülök ravioli, fűszersalátával.
Céklás jus.
Tányéron megjelenő további elemek: sertésláb chips, kovászos dinnye, zöldfűszer olaj.

Daniel O’Shea (Második helyezett – Legszebb tálalás különdíj)

Fotó: www.bocusedorhungary.hu


Fekete tőkehal algával, friss kerti és erdei füvekkel.
Kagylós csalán veloutéval, hurkás fekete kagyló szivarral.
Almás hagyma kagylóban, osztrigával.

Malac hüfte, mangalica szalonnával, lábbal, csülökkel töltött tésztával.
Gyömbéres vér, tofuval, céklákkal, áfonyával, szilvával


Győrffy Árpád (Harmadik helyezett)
Fotó: www.bocusedorhungary.hu

Fekete tőkehal, osztrigával és cukkinivel.
Marinált zöldségek (spárga, uborka, gyöngyhagyma, vajtök, retek) különböző textúrákban.
Zöld spárgás fekete kagyló ragu, citrusokkal, kagyló espumával.

Sertés frikandó medvehagymával, kakukkfüves-szarvasgombás mousselinnel.
Vérpuding céklával és zöldalmával, köröm-és csülök ragu.
Párolt káposzta almakompóttal.
Cognac jus.



 

Hírlevél

CITY MAP

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!