Itt vagy: KezdőlapÜzlettárs

Horeca Marketing: Rendszerszintű működés egy vendéglátóhelyen?

Miért fontos ez, és hogyan kell jól csinálni? A vendéglátás az elmúlt években teljesen átformálódott, és ez sajnos egyik területet sem kerülte el. A válság alatt átrendeződött a piac, új konkurensek tűntek fel a semmiből, régóta működő egységek zártak be, ráadásul a vendégeket is egyre nehezebb újra és újra visszacsábítani.

Bővebben

Trendspotting: Új versenytárs a tömegközlekedésben

A telekocsizás immár nemcsak Európa nyugati felén népszerű, hanem Magyarországon is egyre inkább alternatívája a sokszor kényelmetlen, vagy éppen elérhetetlen tömegközlekedési megoldásoknak. A piacvezető magyar telekocsi szolgáltató, az AutoHop (korábban Zivi) felhasználóinak száma elérte a 100 ezret és töretlenül növekszik. A 2012-es alapítású cég telekocsi szolgáltatása tavaly óta már Romániában, román nyelven is elérhető és további közép-európai terjeszkedés elébe néz.

Bővebben

SIX: A kisösszegű vásárlásoknál is terjed a bankkártyás fizetés

Magyarországon is rohamosan terjednek az érintésmentes fizetést lehetővé tevő bankkártyák. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) utolsó közlése szerint 2013 júliusában 1 millió 150 ezer érintésmentes fizetésre alkalmas kártya volt forgalomban. Egy sajtóháttérbeszélgetésen a SIX Payment Services és a Raiffeisen Bank vezető képviselői osztották meg a technológiával kapcsolatos tapasztalataikat, és előrejelzéseiket, illetve tették le hitüket az érintésmentes fizetés mellett.

Az első érintésmentes („contactless“) fizetésre alkalmas bankkártya 2008-ban került forgalomba Magyarországon. 2014-re a legtöbb magyarországi bank bocsát ki az eredetileg a kisebb összegű költések készpénzmentessé tételére kifejlesztett, rendkívül gyors fizetést lehetővé tevő NFC („near field communication“) technológiát alkalmazó bankkártyákat a chipes és mágneses kártyamegoldásaik mellett.
Az MNB 2013 első féléves közlése alapján Magyarországon tavaly júniusban mintegy 1 millió 150 ezer érintésmentes, többségében MasterCard PayPass bankkártya volt forgalomban, és országszerte 24 ezer elfogadóhelyen lehetett ilyen módon fizetni. A félév során 3,6 millió érintésmentes bankkártyás kifizetés történt, amely 15 milliárd forintot meghaladó forgalmat jelentett.

A magyar piacon 2010-ben megjelent első és ezidáig egyetlen bankfüggetlen kártyaelfogadó cég, a SIX Payment Services kezdettől fogva éllovasa volt a technológia bevezetésének. A hazai piac egyik vezető kártyaelfogadó szereplőjének több mint 6 ezer termináljának többsége képes a MasterCard PayPass és Visa PayWave érintésmentes fizetési technológiával ellátott bankkártyák kezelésére. Érdekes adat, hogy a SIX rendszerein Európaszerte az elmúlt félévben több mint kétszeresére nőtt az érintésmentes tranzakciók száma.

„Európa vezető készpénzmentes fizetési szolgáltatójaként célunk, hogy a készpénzforgalmat folyamatosan a kényelmesebb, biztonságosabb, nagyobb átláthatóságot nyújtó készpénzmentes technológiák váltsák fel. Az érintésmentes megoldások bevezetése számunkra és partnereink számára is további üzleti lehetőséget és előnyt jelent, és a kisebb vásárlói kosárral rendelkező, de nagyobb pénzforgalmat bonyolító helyek számára is bátran ajánlanjuk“ – mondta el Molnár Tamás a SIX Payment Services magyarországi irodájának ügyvezető igazgatója.

„A Raiffeisen Bank 2012 óta bocsát ki érintésmentes fizetésre alkalmas bankkártyákat, jelenleg teljes MasterCard bankkártya-portfolióját PayPass technológiával ellátott darabokra cseréli. Számunkra létfontosságú, hogy ügyfeleink használni tudják ezt a gyors és biztonságos megoldást, még akkor is, ha az ilyen plasztikkártyák előállítási költsége a hagyományos bankkártyák előállítási költségét jóval meghaladja“ – foglalta össze bankja álláspontját Bakonyi András, a Raiffeisen Bank termékmenedzsere.

Hírlevél

Hirdetés

ENJOY BUDAPEST

CITY MAP

Vendéglátás a Digitalstandon!

digitalstand vendéglátás

ONLINE KASSZA

Hirdetés

Közösségi oldalak

Rólunk

Olvassa magyarország elsőszámú szakmai portálját, ahol a vendéglátóipar, a turisztika és az idegenforgalom külföldi és belföldi történéseiről egyaránt tájékozódhat. Vendéglátás Online, nemcsak a szakmának!